Ribolla Gialla, azienda Forchir, 2010 Vitigno: 100% Ribolla Gialla |
Origine: Friuli Venezia Giulia |
Produttore: Azienda Vitivinicola FORCHIR |
Vendemmia: 2010 (*) |
Caratteristiche: certamente il vitigno autoctono che da millenni caratterizza il nostro Friuli come terra di confine. È un vino con profumi di fiore d’acacia e zagara dal sapore asciutto e citrino. |
Alcool: 12,40% Vol. |
Contenuto: 75 cl. |
Abbinamenti: aperitivo e tutto pesce! ________________________________________________
Producer: Azienda Agricola FORCHIR
Name: Ribolla Gialla
Classification: Friuli D.O.C. Grave
Type: Dry White Wine
Origin: Vineyards of Codroipo (Udine), raised a guyot with 5,000 vines / hectare
Soil Type: alluvial, stony Grapes: 100% Ribolla Gialla Vinification: cold maceration on the skins, soft pressing and fermentation at controlled temperature. Maturation: i on its lees in stainless steel tanks. Typical Characteristics: "Robola" at the time of Venetian rule, "rainfald" for Germans who extolled, "Rebula" in neighboring Slovenia. certainly the indigenous variety that characterizes our Friuli for centuries as a land border. It is a wine with aromas of acacia flowers blossom and a dry flavor and citrus. Alcohol: 12,40 % Vol Serving Temperature: 10° C Suggested Accompaniments: aperitif, and all fish!
http://www.forchir.it
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giovedì 6 settembre 2012
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